Skånes bästa campingplatser

För många är en campingsemester i Sverige det bästa sättet att tillbringa sommarens lediga dagar. Att semestern blir lyckad hänger dock till stor del på att man hittar en camping där man trivs, där servicen är bra och där alla faciliteter och aktiviteter finns som familjen kan tänkas behöva finns tillgängliga. I den sydligaste delen av landet finns det gott om sådana campingplatser.

En camping i Skåne som lämpar sig utmärkt för familjesemestern är Röstånga Camping & Bad. Denna campingplats blev 2012 utsedd till Sveriges bästa familjecamping, och har fyra stjärnor enligt kvalificeringssystemet för svenska campingplatser. Campingen är belägen på den sydligaste sluttningen i Söderåsens nationalpark, och kan skryta med vacker och dramatisk natur i sina omgivningar. Förutom naturen kan familjen (kanske framförallt barnen) också roa sig i de många lekparker som finns på campingens område. Det finns även en pool och möjlighet att hyra kanoter för paddling, så om man vill går det att fylla sina dagar med aktiviteter.sunset-194640_640

En annan campingplats i Skåne som fått fyra stjärnor av SCR är First Camp Mölle. Detta är campingplatsen för den som vill uppleva naturen under sin semester. Den är belägen vid foten av berget Kullaberg, och därifrån har man både fantastisk utsikt och tillgång till många olika sätt att utforska naturen runt omkring sig. Campingen erbjuder till exempel klättring, dykning och snorkling, och man kan även besöka bergets grottor och åka på Tumlarsafari. När man vill lugna ner tempot lite passar en lugn promenad i skogen utmärkt.

Slutligen bör man passa på att campa på Ringsjöstrands Camping när man befinner sig i Skåne. Också denna camping har fyra stjärnor, och erbjuder det bästa av den svenska sommaren då den ligger på Skåneleden. Här kan man med andra ord uppleva vandring i naturmiljöer och byar på en 100 mil lång led, och återgå till den vackert belägna campingen när skymningen faller. Tröttnar fötterna finns även möjlighet till cykelutflykter och båtutflykter.

En av de saker man kan sakna när man är på campingresa är sannolikt att ta ett långt, varmt bad – på campingplatser såväl som i husvagnar och husbilar ges ofta inte möjlighet till mer än en snabb dusch, och det är visserligen skönt att bada i sjö och hav men det är inte varmt. Se därför till att ha ett rejält badkar väntandes hemma när ni återvänder efter årets campingsemester! På Buildor.se hittar du ett stort utbud av billiga badkar.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!