Bra camping i södra Sverige

Camping har länge legat varmt om hjärtat på oss svenskar. Det är så pass populärt att det är Sveriges största form av semesterboende. Högsäsongen löper från juni till augusti och därför rekommenderas det att man är ute i god tid med sin bokning. Södra halvan av landet får sin beskärda del av turister under dessa månader. Det är också populärt bland tyskar och danskar att ta bilfärjan över till Helsingborg eller Göteborg och därefter vidare till utvald destination med husvagn eller husbil. Oavsett om du söker lugn och ro eller en mer livad miljö kan du vara säker på att finna just din favorit i södra Sverige.

Vart ska vi åka?

Expressens kartläggning av Sveriges bästa campingplatser gör det enkelt att hitta en bra camping i södra Sverige. Bland guldkornen på sidan listas bland annat familjevänliga Kneippbyn på Gotland samt Sonjas Camping, Löttorp och Kronocamping i Böda Sand på Öland. På den sistnämnda kan du även prova på glamping som är ett lyxigare boendealternativ. Efter att ha njutit på östkusten går färden västerut. I Varberg, ett par mil söder om Göteborg, ligger Apelvikens Camping endast ett stenkast från salta bad och här finner du även ett poolområde omgivet av stugor. Norröver i Uddevalla finner du Daftö som är beläget på en vacker halvö. Sverige bjuder på fantastiska campingplatser, det är bara att ge dig ut och upptäcka ditt egna smultronställe.

Ett äventyr för brudgummen

När du har fått nog av campinglivet och är sugen på äventyr finns det spännande alternativ. När det är dags för svensexa i stockholm erbjuder Äventyrsbanan i Älta en riktig adrenalinkick. Samla alla kompisar och förbered er för en dag på hög höjd. Välj bland Trapetshopp eller ta en spännande åktur på Ziplinan. För att bygga på teamkänslan inför stundande bröllop väljer ni bland ett flertal höghöjdsbanor som garanterat kommer att ge pirr i magen. Omgivningen inbjuder till fortsatta aktiviteter och ni kan välja att avsluta dagen med kall dryck i den vedeldade bastun. Efter en heldag här bör brudgummen vara mer än redo för det sanna äventyr ett äktenskap innebär.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!