Husvagn eller husbil?

Många har en dröm om att åka på semester och kunna vara borta ett tag. Att kunna ha med sig det nödvändigaste för några veckor och kunna åka dit man vill utan att behöva vara beroende av bokningar av hotell eller stugor. Friheten med husbil och husvagn är att man själv kan välja var man vill ställa sitt fordon och det finns många natursköna platser att välja på. Kom bara ihåg att kontrollera att man får stå där. Valet står många gånger mellan köp av antingen husvagn eller husbil och man får väga nackdelar och fördelar mellan dessa alternativ.

Semester med husvagn eller husbil

Att köpa husvagn eller husbil är en fråga många ställer sig. En husbil tar mindre plats och man har allting med sig hela tiden och slipper åka och hämta själva boendedelen. Man tar inte upp lika mycket plats på en camping och det är många gånger smidigare att ta sig runt på mindre slingrande vägar. Många väljer att köpa husbil när de åker utomlands där det kan hända det mest oväntade saker man inte riktigt räknat med, vilket ett semesterfirande par fick uppleva. De skulle resa jorden runt med husbil men det tog stopp i Mongoliet. Det kan alltså vara bra att ta med sig mindre reservdelar man kan räkna med behöver bytas under resan för att inte bli ståendes.

Fördelar med husvagn

Köper man har en husvagn kan man även välja att ha den permanent stående på anvisad plats på campingar. Det är ett trevligt alternativ om man inte vill köpa sommarstuga, man har husvagnen uppställd på en camping och åker dit när man vill. Det är också enkelt att byta ställe, man hakar bara på husvagnen och letar en annan plats att stå på. Husvagnen går även att använda som tillfälligt gästhus på den egna tomten vid oväntat besök. Många tycker också att det är enklare att ställa ifrån sig husvagnen på en camping och kunna ta bilen dit de vill under dagen.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!