Att tänka på när man väljer tält

Vare sig man ska ut på vandringssemester eller åka på festival kommer tält vara ett perfekt sätt att förhöja upplevelsen. Det finns många saker man måste tänka på när man ska köpa tältet, allt från material till storlek kommer nämligen att påverka din användning av tältet.

Storleken på tältet

När du börjar leta efter ett nytt tält är storleken på tältet det första du behöver tänka på. Detta kommer att påverka hur och med vilka du väljer att använda tältet tillsammans med. Det finns allt från de små varianterna som rymmer en person till de större som rymmer tjugo personer. Förutom att storleken ändras påverkas även vikten väldigt kraftigt. Även om du vet med dig att du ska använda tältet ensam på dina turer kan det vara värt att skaffa ett som har plats för två, då du får även bra plats med din packning.

camping and hiking in mountains

Användning av tält

De egenskaper som är viktigast för din tältshopping påverkas starkt av vilka behov som behöver tillgodoses och vilka ändamål som finns med tältet. Görs inköpet inför en vandringsresa där du eller ni kommer att vandra under dagarna är ett så lätt tält som möjligt den varianten som passar bäst. Här är det viktigt att hitta tältet som skalat bort mest i vikt, eftersom det gör att ni får en lättare packning. Är festival som är anledningen behöver ditt tillfälliga boende inte vara så lätt, men det behöver ha bra med plats till din packning.

Testa dig fram

När du letar efter ett nytt tält är det viktig att du testar dig fram för att hitta tältet som du trivs bäst med. Om du till exempel väljer att handla tältet Här där du hittar bra varianter till bra priser är det ändå avgörande att du har tänkt igenom vad du ska använda det till. Genom att undersöka tältet fysiskt kan du få en bra känsla på hur mycket som får plats i tältet, hur lätt tältet är och hur kvaliteten på materialet känns.

Sköta om sitt tält

Medan du bestämmer dig för tältet som du tror att du kommer trivas med, kan det vara bra att även köpa till lite saker som skyddar tältet lite extra. Många tält mår bra av att bli invaxade med olika vax, detta ökar både hållbarheten över tid och ser till att tältet blir extra vattentätt. Det är viktigt att du ser till att tältet hinner torka ordentligt när du väl har använt det, innan du låter det ligga i påsen en längre tid.

Semestra med tält

Det finns många sätt man kan förgylla sin semester genom att tälta. Att vandra i fjällen är något som kan vara både harmoniskt och vackert och som bara blir bättre om du bor i tältet på fjället. Att ta med familjen på en campingsemester genom landet är även det något som blir ännu bättre om ni har ett eller flera tält med er. Genom att att tälta kan ni både komma närmare varandra och få chansen att uppleva naturen på ett intressant sätt.

Välj rätt tält

Tänk igenom noggrant vad du kommer göra under din semester och vilka du kommer gör det med innan du bestämmer dig för ett tält. Slå sedan till på det tältet som passar dina behov och som fungerar bra med dina framtida planer.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!