Campingplatser

En campingplats är ofta ett omgärdat område, ofta i närheten av hav eller sjö, en slags kommersiell parkanläggning. Mot en avgift tar man emot campingturister. De erbjuder mark i form av tomtlotter där de kan ställa upp sin husvagn, husbil eller tält. Ofta har campingen servicebyggnader med toaletter och duschrum. En del har butiker, caféer eller en restaurang.

Till den plats man hyr på campingplatsen hör ofta ett eluttag och numera även uttag till TV och internet. Vidare finns det vatten & avlopp.

 

Ordningsregler
För allas trevnad är det bra om det finns tydliga regler om vad som gäller på campingplatsen.

Det som stör allra mest är grannar som festar högt och ljudligt ända in på småtimmarna.

Likaså att grannen har det skräpigt omkring sig och lämnar sopor bakom sig då de lämnar sin plats för att åka vidare. Det är en god vana att städa efter sig. Risken är ju att man själv drabbas av kvarlämnade sopor på en annan campingplats och hur kul är det?Campingplatser 11

 

Campare målgrupp för tidskrift
Campare utgör målgrupp för tidskriften Husvagn & Camping som har givits ut sedan 1976.

 

Dryck för campare
Husvagn & Camping rapporterar att det nu finns en dryck riktad till målgruppen campare.

Det handlar om ett öl kallat Stödbensöl med viss bröd- och citrussmak. Serveras väl kyld till grillat och bra som en törstsläckare, enligt tillverkaren. Fast öl bör drickas med måtta och vätskedrivande är det. Dessutom är det bröd på flaska för den som tänker på sin vikt. Törst, vet de flesta, släcker man allra bäst med vanligt vatten.

 

Säkerhet
Eftersom många campingplatser är belägna vid vattendrag eller vid havet är det lätt hänt att barnen under lek glömmer bort sig och går till en brygga eller strand utan att någon vuxen följer med. Då är det lätt att en olycka händer. Förhoppningsvis finns då andra vuxna i närheten. Likaså kan det vara bra att fler än en pallar upp husvagnen. Är man ensam kan olyckan snabbt vara framme. Uppallningstjänst är något som campingplatsen skulle kunna erbjuda sina husvagnsgäster som ett led i säkerhetsarbetet.

Grillning står högt i kurs hos campinggäster. Även här är det tillrådligt med uppmärksamhet. Ha alltid en brandsläckare till hands för det fall det börjar brinna. En eld utan vakande ögon kan snabbt utvecklas till ett rasande eldhav. Eldsvådor måste alltid undvikas, särskilt på en tättbefolkad campingplats.

 

Med respekt för alla kan en campingsemester bli en alldeles underbar sommarsemester att drömma sig tillbaka till under de mörka vintermånaderna.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!