Campingplatser nära vatten

Något som är lika förknippat med svensk sommar som camping är att kunna bada i sjöar och hav, och en viktig faktor när man bestämmer sig för vilken camping man ska slå sig ned på inför sommaren är därför om det finns närhet till en sjö eller till havet, och till en badplats. Här kommer några campingplatser i olika delar av landet som uppfyller det kravet.

Om man vill vara så säker som möjligt på att kunna soltorka sig efter badet, ska man bege sig till Öland, som är en av de solsäkraste platserna i Sverige under sommarhalvåret. Här kan man bo nära havet på Sonjas Camping, som ligger på den norra delen av ön, nära flera bra badstränder. Sonjas Camping är en femstjärnig camping med betoning på familjer, och här finns de flesta av de bekvämligheter man kan tänkas vilja ha, som en minilivs, ett café, duschar, tvättstuga, gästkök och tv-rum. Runt om campingen finns också gott om stora grönområden där barn kan springa av sig. Vill man kan man hyra en stuga istället för att bo i husvagn eller tält.tent-699456_960_720

Vill man bo på en lite mindre, mer intim camping kan Storsjö Camping & Trädgård i Ångermanland vara rätt camping inför sommaren. Där finns 12 stugor, 20 husvagnsplatser och 10 tältplatser, vilket gör att man inte behöver trängas med mycket folk ens när campingen är fullbokad. Endast 200 meter ifrån campingen ligger Storsjöbadet, ett fint insjöbad där man kan ta lugna morgondopp eller kvällssim.

Sjöbad i all ära, men när man har bott på camping och mest badat i sjövatten i en eller ett par veckor tycker nog de flesta att det är skönt att komma hem och bada i ett varmt badkar. Om du inte har ett badkar, men skulle vilja ha ett som väntar på dig när du kommer hem efter sommarsemestern, hittar du ett stort utbud av badkar på Byggmax.se.

Om man planerar att resa längre norrut i landet på sin sommarsemester, kan Sollefteå Camping vara ett bra alternativ. Här har man inte bara nära till hav, utan också till skog och fjäll, vilket kan ge en sommar med naturupplevelser utöver det vanliga.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!