Bästa campingplatserna i Blekinge

Blekinge ligger så långt söderut man kan komma i Sverige utan att åka in i Skåne, och om sommaren vill de flesta som bekant söka sig söderut – även om det i Sverige inte är någon garanti för att man ska få vackert väder hela sommaren bara för att man är i den södra delen av landet, ökar ju chanserna. Men vart i Blekinge ska man då åka med sin husvagn för att ha en så bra semester som möjligt?

Många vana campare svarar sannolikt Dragsö Camping. Dragsö Camping erbjuder det bästa av två världar, då man kan parkera med sin husvagn precis intill vattnet och naturen, samtidigt som man har nära in till Karlskrona, med allt som det erbjuder av stadslivets nöjen. Om du skulle förälska dig i Karlskrona under din vistelse på Dragsö Camping, och du vill flytta dit, kommer du sannolikt att behöva bättre fraktmöjligheter än bara husvagnen. Det kan till exempel vara praktiskt att ta en flyttfirma till hjälp. Om det är Göteborg du ska flytta ifrån hittar du en flyttfirma i Göteborg på Rentandmove.se. Tack vare att Dragsö Camping ligger som ett U runt en ö, har nästan alla husvagnstomter på campingen direkt tillgång till vattnet. Om man inte vill hoppa i direkt utanför husvagnsdörren kan man också ta sig till en av de tre badplatserna som finns på ön, varav två är sandstränder och ett är ett klippbad.1280px-Vy_Karlskrona

En annan havsnära camping i Blekinge som är en av de bästa i landskapet är Hälleviks Camping. Här kan man bo i husvagn, husbil, tält, stuga eller till och med lägenhet, allt beroende på vilken bekvämlighetsnivå man har tänkt sig på sin semester. Här är det framförallt naturen, snarare än stan, som lockar, och man kan förutom att sola och bada också ägna sig åt aktiviteter som att vandra i de intilliggande tallskogarna, cykla längs cykellederna eller ta ett dopp i de tempererade saltvattenbassängerna.

Vill man ha en liten, familjär camping där de flesta är långliggare och där man kan uppleva det bästa av Karlskronas skärgård, ska man slå sig ned på Stenbräcka Camping. Campingen ligger på Tjurkö, men det finns bra broförbindelser med fastlandet, så man behöver inte vara rädd för att känna sig isolerad – om det inte är just det man vill, förstås.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!