Packa inför campingen

Ska du bege dig ut på camping men behöver lite hjälp på traven? Oroa dig inte, vi hjälper dig hela vägen och ser till att du får med dig allt du behöver på dina utflykter. Det första du ska tänka på är vilken typ av campingutflykt som du kommer ägna dig åt. Kommer du resa iväg ensam, med ditt kompisgäng eller kommer det vara barn med på turen? Din packning kommer även att skilja sig åt beroende vart du hade tänkt bege dig. Kommer det vara varmt eller kallt där du kommer campa? Se till att vara flexibel och anpassa dig efter miljön.

barn som leker i tält

barn som leker i tält

Grundläggande ting

När du ska bege dig ut på camping finns ett par grundläggande saker som bör packas ned. De flesta kan hålla med om att tält, sovsäck, liggunderlag, belysning och köksutrustning alltid ska vara med om du ska ut och campa. Kom också ihåg att ha med dig ett första hjälpen-kit om olyckan är framme. Tänk på saker som väderleken när du väljer tält och sovsäck. Det kan också vara smart att välja ett lite större tält som man kan umgås i om du är på utflykt med dina vänner. När det kommer till sovsäcken gäller samma sak här, välj en utifrån vädret och som passar dig. Vissa personer är mer frusna än andra. Kom också ihåg att köpa billiga kläder online som du kan använda när ni går ut på tur. Är det istället en vandring ni ska bege er ut på? Då kan det vara värt att tänka på vikt och storlek på utrustning.

Fler saker att packa ned

Det gäller att vara förberedd för att er utflykt ska bli så lyckad som möjligt. Erfarna campare har lärt sig ifrån flera år av äventyr men du behöver inte upprepa deras misstag. Några bra tips är att ha med extra tältpinnar, gärna av modellen Tarzan, om marken inte är medgörlig. Kom också ihåg att packa ned en bra hammare som du kan slå ned pinnarna med. Om du har ett uppehållsrum, i samband med exempelvis bilcamping, kan det vara en god idé att titta närmare på en golvmatta. Det kan vara gott att sätta fötterna på när du vaknar på morgonen. Kom ihåg att många redskap och utrustning som du behöver går att få i campingstorlek, det gäller till exempel glas, bord, stolar och liknande som går att fälla ihop och därmed inte tar alltför mycket plats. Är ni många som ska ut tillsammans kan ni koordinera så att ni slipper få med er fyra set av köksutrustning.

 
 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Hjelmsjovik – Allt om camping!